Duikcentrum TODI steeds meer op de kaart

TODI

Het unieke duik- en snorkelparadijs TODI op de oude mijnterreinen van Beringen blijft heel wat aandacht krijgen als toeristische trekpleister. Ditmaal is het de Brussels Express - een grote online community voor expats in onze hoofdstad - die er een mooi artikel aan wijdt. Dat het duikcentrum steeds nadrukkelijker op de kaart komt te staan, betekent een verdere versterking in van onze provincie als ideale vrijetijds- en vakantiebestemming.

Maar wat is TODI nu precies? Want ook heel wat Limburgers kennen dit duikcentrum, dat als het ware in hun achtertuin ligt, niet zo goed.

Het indoor duikcentrum is één van de paradepaardjes op de be-MINE site in Beringen en bevindt zich in de voormalige 'grote indikker', een onderdeel van de kolenwasserij. Het duikbassin heeft een doormeter van 36 meter, een diepte van 10 meter en bevat 6,5 miljoen liter water dat net onder 25° wordt gehouden. Een ideale temperatuur voor de naar schatting 4.500 tropische vissen die er hun plekje hebben.

Unieke decorelementen versterken de beleving voor de duikers. Zowel de diversiteit in fauna als de mogelijkheid om te grotduiken of te wrakduiken zorgen voor een aparte ervaring. Een keer per maand wordt er ook een 'Mermaid Sunday' georganiseerd, waarbij zeemeerminnen uit de wijde omtrek naar TODI trekken om er hun beste beentje staartje voor te zetten.

Wie wil kan het duikcentrum ook gaan bezichtigen. Bezoekers komen langs een buitentrap in een gang waar ze via ramen een kijkje kunnen nemen in de onderwaterwereld van TODI. De uitgebreide brasserie op het gelijkvloers zorgt er mee voor dat dit een aantrekkelijke bestemming is voor alle bezoekers, van ver of dichtbij.

www.todi.be

 

Foto: Brussels Express / TODI