Limburgse Toppers: tennisspeelster Elise Mertens.

De in Hamont-Achel wonende Elise Mertens heeft al enkele jaren een plaats bij de 100 beste speelsters van de wereld. Deze Limburgse topper heeft door  haar temperament en inzet minstens een plaats in de top 50 in het bereik.

Ze kwam vorig jaar voor de eerste keer echt in beeld door haar overwinning in het WTA-tornooi in Hobart, Australië. Haar eerste overwinning in een groot tornooi, maar zeker niet de laatste.

Elise is 21 jaar en genoot haar opleiding in de Topsportschool van de VTV. Ze besloot echter al snel om haar eigen traject te volgen. Zo kwam ze in de Verenigde Staten terecht, waar ze in Florida trainde. Sinds zowat 2 jaar traint ze in  de Kim Clijsters Academy.

elise mertens

Ze moet het vooral hebben van keihard werken. Op training moet ze geregeld ingetoomd worden.

Verder is Elise een stil, bescheiden meisje dat je niet zult kunnen betrappen op grote uitspraken. Het voordeel is dat ze met beide voeten op de grond staat. Hard werken is de boodschap.

Voor de kenners: ze speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. Met haar 67ste plaats op de WTA-ranglijst is ze momenteel de Belgische nummer 1 in het enkelspel. In het dubbelspel was haar hoogste plaats de 77ste.

We gaan zeker nog van haar horen!